Hoe gaat het in zijn werk?
Na boeking ontvangt u vrijwel direct het webadres waar de uitzending zal worden getoond. Dit webadres is eenvoudig en kunt u vermelden op de rouwkaart zodat iedereen op de hoogte is. De kijker kan al eerder naar dit adres browsen en zodra de uitvaart begint kunnen alle niet aanwezige nabestaanden live de ceremonie volgen. Als er nog geen live beelden zijn tonen we meestal de rouwkaart in beeld.
Het webadres is afgeschermd, en niet vindbaar in bv Google. Voor extra privacy moet de kijker een wachtwoord invoeren.
Wij filmen met professionele full hd camera’s die de haarscherpe beelden opnemen. De eerste camera staat op het spreekgestoelte gericht, de tweede op de kist. Omdat we de camera op afstand kunnen in- en uitzoomen gebruiken we de tweede camera ook voor het overzichtshot. In onze videomixer wisselen we af tussen de camera’s, mixen eventueel geluid erbij, en de mixer stuurt de complete ‘stream’ door naar de software die verbinding met ons professionele Vimeo-videokanaal heeft. Wanneer er gekozen is voor 1 camera neemt deze een overzicht op waarbij de spreker en de kist altijd in beeld zijn.
Met een eventuele derde camera kunnen we in de meeste gevallen ook de aankomst van de kist of rouwstoet filmen. Zo onststaat er een heel mooi, compleet beeld van de uitvaart. Indien gewenst kan er ook bij het graf gefilmd worden, dit kan in de meeste gevallen echter niet live, en voegen we daags erna toe aan de videobeelden.
Vrijwel direct na de ceremonie kan men ook 'terugkijken', en tevens kan men de video downloaden in verschillende kwaliteiten. (Indien dit niet gewenst is kunnen we dat uitschakelen.
Gesloten systeem
Veel uitvaartcentra hebben een zg. gesloten systeem voor geluid en ook internet. Daarom plaatsen we (afhankelijk van het gekozen pakket) een aantal microfoons die het gesproken woord kraakhelder doorgeven. Als de muziek vooraf aan ons is doorgegeven kunnen we ook deze dan ook in hoge kwaliteit aan de stream toevoegen.
Het enige dat we nodig hebben is een vaste en redelijk snelle internetverbinding ter plaatse. Eventueel kunnen we een mobiele 4G zender plaatsen, maar dan zijn we volledig afhankelijk van de ontvangst ter plaatse. (geen garantie)
Onze apparatuur plaatsen we achterin de zaal. Hiervoor nemen wij een netjes afgerokte tafel mee met een hoge rand aan de voorzijde zodat de apparatuur niet zichtbaar is voor het publiek. Wij zijn dus volledig selfsupporting!
Op- en afbouw
Omdat we meestal maar kort de tijd hebben om de spullen neer te zetten komen we altijd met twee personen. Ook tijdens de ceremonie hebben we beide een eigen taak.
Omdat ons systeem speciaal voor uitvaarten gemaakt is duurt het opbouwen duurt slechts 1 uur, het afbouwen ongeveer 30 minuten. De meeste video-collega's hebben hier meerdere uren voor nodig, wij dus niet!!
Wat hebben we van u nodig?
- Een stopcontact op maximaal 10 meter van de regieplaats
- Wij ontvangen graag de rouwkaart zodat we deze kunnen gebruiken als ‘start en eindscherm’ in de videostream.
- We horen graag welke muziek er gedraaid gaat worden zodat we die eventueel in toe kunnen voegen in de stream.